Lantligt, nordiskt vitt, dansk

NaturligInredning.se_16
Lantligt, nordiskt vitt och dansk inredning har mycket gemensamt; de alla eftersträvar naturlig inredning med rena och behagliga färger. En del människor får ett feminint intryck av dessa stilar, då färgerna oftast är ljusa och inredningen mestadels inger en mjuk och stämningsfull känsla. 
Mycket fokus är på köket, vardagsrummet och sovrummen, förmodligen för att skandinavier spenderar så mycket tid hemma under det mörka vinterhalvåret och då vill ha mesta möjliga ljus inomhus. De bor även gärna i sekelskiftshus/lägenhet där husqvarna-spisen och kaminerna fortfarande är i fungerande skick. På väggarna kan man även se inramade blommotiv, av bl.a Carl von Linné. 

Kökets skåp och väggar består av bröst- eller pärl-spont. En del har har tagit bort sina köksskåp för att det ska ge ett öppnare och luftigare intryck, men då är det viktigt att allt matchar och går ton i ton; tallrikar, koppar, skålar, mortel m.m. . Fattigmanssilver finns uppstaplade i en fin kruka.På golvet kan man se en trasmatta och från taket hänger en skomakar-, hiss-, eller industri-lampa.

Det tunga träbordet i matsalen är täckt av en oblekt linneduk och på bordet står ett stort blomhav i en zinkbalja. Bordet är omgärdat av vitmålade pinnstolar och för dem som har ett fullt fungerande farfars-ur på golvet, blir det pricken över i:et.

NaturligInredning.se_15Vardagsrumsgolvet har breda vitoljade trägolv och förhoppningsvis en kamin eller öppen spis, där vedträ står uppstapplade. Inbjudande soffor är ett måste! När det blir kallt och mörkt utomhus, ligger det alltid plädar nära till hands och ett och ett annat fårskinn i en fåtölj.
Mysiga små lyktor med värmeljus finns utspridda i rummet, för att skapa den rätta stämningen. Tidningar och några böcker kan man mycket väl hitta på soffbordet. Orkidéer tillhör favoriten hos många skandinavier.

Sängarna i sovrummen kan mycket väl vara bäddade med mormors gamla lapptäcke och stora puffiga kuddar ligger där under. Under sommartid plockar man många ängsblommor och placerar dem i vaser i sovrumsfönstren. Fönstrena ramas vackert in med vita bomullsgardiner.
Charmiga pallar eller stolar används istället för nattduksbord av vissa och även levande ljus istället för nattlampa, för att inge lite av en primitiv bondhems-känsla.NaturligInredning.se_14

NaturligInredning.se_13
Tema: naturen 
Inspiration från: skandinavisk landsbygd

Färger: varm grå ton, ben-vit, beige, levendel. Pastellfärger så som gammelrosa och babyblå. Även randigt och blommigt 
T
extil: oblekt lin, bomull, siden

Nya inrednings artiklar